
Sucul produs de NOVA DACIA S.A, sub brandul ”FRUCTERRA” (marca inregistrata OSIM) este un produs 100% natural, obţinut din fructe proaspete şi sănătoase atent selecţionate, spălate, tocate, presate la rece, pasteurizate şi ambalate în „pouch-up”. Sucul 100% natural nu conţine conservanţi, arome, aditivi alimentari (E-uri) şi nici nu are zahar adăugat.
Procesul de producţie
Odată ce merele au fost culese la vârful lor de coacere, ele sunt sortate şi spalate. Fructele proaspete sunt inspectate manual eliminând orice fruct stricat dupa care aceastea sunt introduse in tocatorul electric .
Urmeaza presarea la rece, proces ce se realizeaza prin introducrea marului tocat intr-o presa hidraulica cu un burduf de cauciuc in mijloc, ce este umflat treptat cu apa introdusa in interiorul acestuia la o presiune de 3 bari, astfel rezultand sucul natural. Randamentul acestui proces de presare la rece este de doar 50%, spre deosebire de presarea mecanica pe baza de tambur, unde randamentul este de 85% deoarece se extrage suc inclusiv din codita, seminte si pielita marului.
Sucul se pasteurizează la o temperatura de 83 °C înainte de a-l ambala în sistem pouch-up (acestea fiind achizitionate de la Smurfit Kappa), păstrându-se astfel la fel de proaspăt ca în ziua în care a fost presat,timp de 1 an de zile.
Pasteurizarea este o etapă importantă şi are scopul de a inactiva microbii, bacteriile sau microorganismele dăunătoare, pentru a preveni alterarea ulterioară a sucului şi pentru a-ti putea oferi un produs sigur, sănătos şi bogat în vitamine şi săruri minerale.
Ambalarea „Bag-in-box”
Smurfit Kappa Bag-in-Box este liderul european pentru soluţii Bag-in-Box, iar robinetul său Vitop este numărul unu mondial . Soluţia de ambalaj bag-in-box este ideală pentru produsele lichide sau semi-lichide alimentare, precum şi nealimentare, de la 1,5L până la 1 000L. Sistemul bag-in-box oferă produselor alimentare o creştere a duratei de consum la câteva săptămâni de la desigilare.
Avantajele Bag-in-Box:
- – produsul isi păstrează proprietățile organoleptice, datorită protecției de lumină și aer;
- – admisia aerului este redusă la minim în timpul umplerii și procesului de turnare;
- – ușor de a conectat și compatibil cu tehnologia de distribuție agro-alimentară pentru o utilizare comodă;
- – ambalaj ultra-curat, aseptic;
- – cresterea considerabila a duratei de consum a produselor;
- – reducerea costurilor de transport;
- – reducerea deşeurilor de ambalaj.