
GOLDRICH
Caracteristici: Soi de origine americană, obținut prin încrucișarea soiurilor Sungold x Perfection, fiind autorizat la înmulțire în anul 1991.
Caracteristice fructului: Fructul este mare spre foarte mare (80-90g), oblong-eliptic, pielița portocaliu intens, cu foarte puțin roșu carmin pe partea însorită, uneori inexistentă; pulpa portocaliu intens, fermă, consistentă, neaderentă la sâmbure. Se utilizează pentru consum în stare proaspătă și pentru prelucrare industrială (gem, compot, nectar).
Caracteristice pomului: Pomul este de vigoare mică spre medie, potențial de producție ridicat, rezistent la boli și la variații de temperatură în perioada de primăvară. Intră pe rod devreme, fructifică regulat și pe ramurile de un an, cu preponderență pe ramuri mijlocii. Este parțial autofertil.
Perioada de maturare: Prima jumătate a lunii iulie.

KURESIA
Denumire științifică: Armeniaca vulgaris ”Kuresia”
Caracteristice fructului: Fructele sunt medii-mari, de culoare galben portocaliu, iar pe partea însorită devin roșii. Foarte aromate, cu pulpă neaderentă la sâmbure. Se utilizează atât pentru consum proaspăt, cât și pentru prelucrare.
Caracteristice pomului: Pomul este de vigoare mică spre medie, potențial de producție ridicat. Soi rezistent la virusul Sharka ce este cel mai răspîndit la caiși. Autopolenizator.
Perioada de maturare: Sfârșitul lunii iulie până la începutul lunii august.

ORANGERED
Denumire științifică: Armeniaca vulgaris
Caracteristice fructului: Fructele sunt mari cu o medie de approximativ 50-55mm în diametru, cu o culoare strălucitoare pe fond portocaliu, cu un fard roșu aprins până la culoarea pielii, de culoare portocaliu închis. Este una din cele mai dulci caise. Se utilizează atât pentru consum proaspăt, cât și pentru prelucrare.
Caracteristice pomului: Pomul este de vigoare mare, potențial de producție medie. Soi rezistent la boli.
Perioada de maturare: Luna iulie.

SYLVERCOT
Denumire științifică: Armeniaca vulgaris
Caracteristice fructului: Fructele sunt mari de aproximativ 70g, de culoare galben-portocaliu, iar pe partea însorită devin roșii. Foarte aromate, cu pulpă neaderentă la sâmbure. Rezistă bine la transport și depozitare de maxim 2 săptămâni. Se utilizează atât pentru consum proaspăt, cât și pentru prelucrare.
Caracteristice pomului: Pomul este de vigoare mică spre medie, potențial de producție ridicat. Soi rezistent atât la virusul Sharka, cel mai răspândit la caiși, cât și la îngheț.
Perioada de maturare: Sfârșitul lunii iulie până la început de august.

HAROGEM
Denumire științifică: Armeniaca vulgaris ”Kuresia”
Caracteristice fructului: Fructele sunt medii și rotunjite, având un fard de obraz roșu strălucitor pe 60% sau mai mult din suprafața pielii, suprapus pe un fundal portocaliu strălucitor. Aromate, cu pulpă neaderentă la sâmbure. Fructele se țin bine la temperatura camerei timp de aproximativ o săptămână și pot fi depozitate timp de 2 sau 3 săptămâni la frigider (2 până la 5 grade Celsius). Se utilizează atăt pentru consum proaspăt cât și pentru prelucrare.
Caracteristice pomului: Pomul este de vigoare medie, potențial de producție ridicat. Soi rezistent la putregaiul brun. Autopolenizator.
Perioada de maturare: La începutul lunii iulie.

TARDICOT
Denumire științifică: Armeniaca vulgaris
Caracteristice fructului: Fructele sunt mari și ferme, de formă rotundă (uneori un pic neregulate), de culoare portocalie, iar pe partea însorită devin roșii. Aromate, cu pulpă neaderentă la sâmbure. Rezistă bine la transport și depozitare, de maxim 2 săptămâni. Se utilizează atăt pentru consum proaspăt cât și pentru prelucrare.
Caracteristice pomului: Pomul este de vigoare medie spre puternică, potențial de producție ridicat. Soi rezistent la îngheț, cu înflorire târzie. Autopolenizator.
Perioada de maturare: La mijlocul lunii august.

PINK MARY
Denumire științifică: Armeniaca vulgaris
Caracteristice fructului: Fructele sunt de dimesiuni madii, simetrice, de culoare portocaliu dur, puternic colorate cu fard roșu intens. Pulpa este de culoare portocalie, fermă mediu, moderat suculentă și dulce.
Caracteristice pomului: Pomul este de vigoare medie, potențial de producție ridicat. Soi rezistent la îngheț, cu înflorire târzie. Parțial autopolenizator.
Perioada de maturare: Prima jumătate a lunii iulie.